LA TROBADA D'ASSOCIACIONS DE DONES DE L'HORTA NORD CELEBRA AMB ÈXIT LA SEUA PRIMERA EDICIÓ ONLINE

LA TROBADA D'ASSOCIACIONS DE DONES DE L'HORTA NORD CELEBRA AMB ÈXIT LA SEUA PRIMERA EDICIÓ ONLINE
  • La jornada va analitzar com havia afectat la crisi sanitària de la COVID19 a les dones des de diferents sectors
  • Miguel Chavarría, president de Pactem Nord va destacar que accions com la Trobada permeten avançar cap a un territori responsable en igualtat

BURJASSOT, 9 de novembre de 2020.

La XII Trobada d'Associacions de Dones de l'Horta Nord va celebrar el dissabte la seua primera edició en format online, a causa de la situació sanitària en la qual ens trobem, aprofundint en com la pandèmia de la COVID 19 ha afectat i està afectant les dones.


La jornada, organitzada per Pactem Nord, ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de València, la Federació de Dons i Col.lectius per la Igualtat de l'Horta Nord i l'Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell, i es va dur a terme a través d'una plataforma virtual. Malgrat la “distància”, totes les entitats participants van posar de manifest la necessitat de continuar treballant, al marge del format, per la igualtat efectiva entre dones i homes, manifestant-se una vegada finalitzat la trobada la idoneïtat dels continguts i de les ponents convidades, a les quals en la taula de clausura es va felicitar per les seues intervencions.


La XII Trobada va començar a l'Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell en el qual es van reunir Raquel Ramiro, alcaldessa de Bonrepòs i Mirambell, Miguel Chavarría, president de Pactem Nord, Isabel García, diputada d'Igualtat, Conxa Alcover, presidenta de la Federació de Dons i Col.lectius per la Igualtat de l'Horta Nord i José Antonio Navarro, gerent de Pactem Nord, per a donar principi a aquesta XII Trobada.


Tots els representants institucionals van posar de manifest la necessitat de continuar treballant en matèria d'igualtat perquè situacions com la que hem viscut durant aquests mesos ha mostrat, més si cap, la bretxa de gènere que encara hi ha en la societat.


Miguel Chavarría, president de Pactem Nord va destacar que accions com aquesta trobada que es realitza cada any permeten avançar cap a un territori responsable en igualtat. “Cal continuar treballant en la defensa dels drets de les dones per a caminar feia un model de societat just i corresponsable” va afirmar Chavarría.


Per part seua, l'alcaldessa de Bonrepòs i Mirambell, va agrair a totes les persones la seua participació en la trobada i va donar la benvinguda a aquest format online. En aquest sentit, Conxa Alcover va insistir en la necessitat de continuar treballant en Xarxa i va agrair a les associacions de dones de l´Horta Nord i al Consorci Pactem Nord, la labor que es realitza per a fomentar la igualtat efectiva entre dones i homes. En aquest mateix sentit es va manifestar la diputada d'igualtat, Isabel García, que va manifestar el seu gran interés en el projecte que es ve desenvolupant i, igualment, va felicitar a totes les persones que dia a dia treballen per la igualtat.


Després de l'obertura de la jornada, es va donar pas a una taula redona sota el títol “Les dones davant la crisi sanitària derivada de la Covid-19” en la qual es va aprofundir sobre aquesta situació des de sectors com l'educació, la sanitat, la joventut, les persones extragueres, la prostitució o l'ocupació.


Per a això es va comptar amb l'experiència d'Esperanza Hernández Martínez, mestra d'Educació Primària a Bonrepòs i Mirambell, Lucy Polo Castillo, psicòloga experta en Migració i Gènere i presidenta de l'Associació Per Tu Dona, Maura von Furth. fundadora i presidenta de ASFA, Inmaculada Araceli Pereira Molina, inspectora de la Policia Local de Burjassot, Ofelia Albero Camus, agent d'Igualtat de l'Ajuntament de Burjassot i Encarna Ojeda Zerpa, agent d'igualtat de Pactem Nord.
Les ponents van ressaltar com en molts casos les dones han viscut un doble confinament durant aquests mesos especialment en casos com la violència de gènere o la prostitució, tal com van destacar Maura von Furth i Ofelia Albero en les seues intervencions.


A més, la pandèmia de la COVID 19 ha accentuat algunes de les principals problemàtiques a les quals s'enfronten les dones diàriament com la conciliació de la vida laboral i familiar, l'accés a ocupació o el sostre de cristall segons van mostrar les ponents de la jornada.


Per a finalitzar la jornada, es va poder gaudir d'un vídeo elaborat pel Fòrum d'Igualtat de l'Horta Nord amb el qual es va voler traslladar la necessitat de caminar junts per la igualtat, dones i homes.