NOU PROJECTE DE PACTEM NORD EN MATÈRIA D'IGUALTAT

NOU PROJECTE DE PACTEM NORD EN MATÈRIA D'IGUALTAT

 

Febrer de 2021

 

Aquest any 2021 Pactem Nord planteja un nou projecte per a la promoció de la igualtat entre dones i homes, que compta amb el suport de la Diputació de València. Responsables i tècniques en la matèria de totes dues entitats, així com del teixit associatiu, s'han reunit de manera telemàtica aquest matí per a donar un impuls a aquesta iniciativa, denominada “APODERAMENT I SENSIBILITZACIÓ EN IGUALTAT A LA COMARCA DE L'HORTA NORD”.

Així, aquest programa de treball suposa un avanç respecte als anteriors projectes desenvolupats en els anys 2018, 2019 i 2020, realitzats en el marc dels convenis subscrits entre la Diputació de València i el Consorci Pactem Nord. A més, compta amb el suport de la Federació de Dones i Col.lectius per la Igualtat de l'Horta Nord, entitat que aglutina a diverses associacions de dones d'aquesta comarca.

Aquest projecte està dissenyat sobre la base dels resultats obtinguts de treball realitzat per Pactem Nord durant l'any 2020 sota el títol “Estratègies territorials i escenaris per al desenvolupament en l´Horta Nord”, que estableix una línia específica per a avançar en la igualtat en l'ocupació entre homes i dones i estableix reptes tan fonamentals com la corresponsabilitat en les cures, la importància de la promoció professional de les dones, el reforç del teixit associatiu i la necessitat de potenciar la col·laboració amb els centres educatius per a treballar la coeducació i la igualtat en l'elecció de trajectòries acadèmiques.

Sobre la base d'aquest diagnòstic, s'han establit les línies fonamentals d'aquest projecte, que són l'apoderament del teixit associatiu en matèria d'igualtat, la sensibilització i coeducació i el foment de l'emprenedoria i desenvolupament de la carrera professional de les dones.

Imatge de l'obertura de la XII Trobada d'Associacions de dones de l'Horta Nord. Novembre de 2020.