PACTEM NORD FORMA A 18 PERSONES DESEMPLEAS EN LA GESTIÓ D'ESTOCS I MAGATZEMATGE.

PACTEM NORD FORMA A 18 PERSONES DESEMPLEAS EN LA GESTIÓ D'ESTOCS I MAGATZEMATGE.

El Consorci Pactem Nord ha organitzat un nou curs de formació, en el qual han participat 18 persones desocupades, denominat “Gestió de stoks i magatzematge. Responsable de magatzem”. Aquest curs s'ha realitzat en el marc del programa Incorpora de Fundació la Caixa, un programa coordinat a la Comunitat Valenciana pel Consorci Pactem Nord, que té per objectiu aconseguir la inserció laboral de les persones en risc d'exclusió social.

Les 18 persones de l´Horta Nord que han finalitzat aquesta formació han realitzat un total de 270 h. amb l'objectiu d'adquirir les eines i coneixements necessaris per a l'acompliment de determinades tasques de magatzematge i distribució. Entre elles, han adquirit competències en funcions de recepció, ubicació bàsica, preparació i expedició de càrregues, ús de noves tecnologies en l'expedició, seguiment, control i magatzematge a través de la radiofreqüència (PDA, etiquetadores, etc.) i maneig de carretons elevadors. A més, han obtingut el carnet de manipulació d'aliments i de carretó elevador frontal, requisits molt demandats per les empreses del sector.

Les persones que han participat han tingut l'oportunitat de realitzar pràctiques en alguna de les empreses col·laboradores, com són, Alcampo, Carrefour, Disnova, Fontestad, Gabol, Gurmet, Leroy Merlín, Makro, Media Markt, Molder o Rasan, adquirint aprenentatges pràctics i millorant les seues opcions per a aconseguir un contracte de treball. Des de la finalització d'aquest curs divendres passat 2 de desembre s'han confirmat fins al moment un total de 6 contractacions laborals dels alumnes/as que han finalitzat el curs i s'espera, en breu, que augmente el nombre de contractes laborals.

Al seu torn, aquesta acció formativa ens ha permés conéixer històries com les de J.A. i la seua filla, que, després de 8 mesos des de la seua arribada a Espanya, després d'abandonar Veneçuela i no haver aconseguit una ocupació malgrat l'esforç invertit i obstinació a realitzar una cerca activa, han vist una oportunitat gràcies a la realització d'aquesta acció formativa, que ja tingut un efecte molt positiu amb la contractació de J.A. per l'empresa en la qual ha realitzat les seues pràctiques.