La Secretaria Tècnica de Pactem Nord analitza a Massamagrell les ferramentes i línies fonamentals de l'entitat.

La Secretaria Tècnica de Pactem Nord analitza a Massamagrell les ferramentes i línies fonamentals de l'entitat.

Burjassot, 12/07/2024

El Consorci Pactem Nord ha reunit la Secretaria Tècnica amb un nodrit orde del dia. Amb la presència de professionals de la xarxa que integra Pactem Nord pertanyents a les associacions empresarials, sindicats i ajuntaments de l´Horta Nord, la sessió de treball ha plantejat diferents blocs de treball. Entre ells, s'ha realitzat una detallada explicación per part de els/as professionals de Pactem Nord en la qual s'ha oferit els resultats derivats del procés d'avaluació que l'entitat ha desenvolupat entre responsables, professionals de la xarxa i professionals de l'entitat. En este sentit, amb 37 qüestionaris emplenats, els resultats dels mateixos permeten establir noves línies de treball, reforçar algunes de les existents, amb atenció a accions de formació adaptades a les persones i demandes del mercat de treball, i analitzar les metodologies relacionades amb l'agència pública d'ocupació comarcal.

Un altre dels assumptes tractats ha sigut el projecte denominat: “Accions de millora de l'ocupabilitat de dones de l'Horta Nord”, un projecte que s'ha presentat en règim de concurrència competitiva a una de les convocatòries de la Diputació de València. L'objectiu d'este projecte, com el seu propi nom indica, és el de treballar, des de la proximitat dels recursos municipals d'ocupació i de servicis socials, amb un grup de dones desocupades per a potenciar la seua inserció laboral.

D'altra banda, en el marc dels projectes propis, s'ha informat de la imminent posada en marxa d'un servici especialitzat que permetrà desenvolupar el comerç local en els municipis de Godella i de Rocafort, atés que tots dos municipis finançaran el mateix durant els pròxims anys.

També s'ha informat de l'oferta formativa associada a l'Oficina digital comarcal, indicant que a la volta de l'estiu es desplegaran nous cursos de formació amb l'objectiu d'aconseguir enguany les 100 persones formades en accions definides pel Ministeri d'Educació en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l'Estat pel qual es canalitzen els fons Next Generation de la UE.

A continuació, una vegada presentat l'estudi denominat: “Aproximació socioeconòmica a l´Horta Nord” el mes de maig passat a Moncada, s'oferirà una visió de conjunt que permetrà desenvolupar línies d'acció de caràcter estratègic per als pròxims exercicis. D'esta manera, es van proposar diferents ferramentes per a la seua elaboració, de manera que es realitzaran sessions de treball en equip, entrevistes i una revisió exhaustiva de documents en els pròxims mesos.

Finalment, com també es va fer en el Consell Rector d'Alboraia de principis de mes, s'han presentat i analitzat les accions pendents per a l'últim terç de l'exercici, entre les quals localitzem la V Trobada de comerç (27/10 Alboraia), una jornada denominada: “Actius per a la sostenibilitat en el sector hoteler” (7/11), l'II Fòrum d'Ocupació (20/11 Massamagrell), amb la col·laboració de Labora en el marc de Avalem Territori i la XVI Trobada anual d'associacions de dones de l'Horta Nord.

La reunió ha finalitzat amb un enriquidor debat entorn de l'execució de diferents programes d'ocupació que les entitats locals venen, posant-se en comú qüestions d'interés de caràcter tècnic i administratiu.