UNA REPRESENTACIÓ DE PACTEM NORD ES REUNEIX AMB EL SECRETARI AUTONÒMIC D'OCUPACIÓ

UNA REPRESENTACIÓ DE PACTEM NORD ES REUNEIX AMB EL SECRETARI AUTONÒMIC D'OCUPACIÓ

Burjassot, 11 de gener de 2024

Pactem Nord ha mantingut una reunió en Labora amb la finalitat de presentar les principals línies de treball de l'entitat i conéixer de primera mà les propostes autonòmiques associades als Pactes Territorials d'Ocupació.
L'entitat, com és costum, ha mantingut esta reunió amb la direcció de Labora després de les eleccions locals del passat mes de maig i una vegada constituïda l'Assemblea General del Pacte, que integra als 23 municipis de l´Horta Nord, els sindicats UGT, CCOO, ÚS, les associacions empresarials EGM ASIVALCO-Font del Pitxer, AUPIM, FACENORD, CEV, i la Federació de Dons i Col.lectius per la Igualtat de l'Horta Nord.


A la reunió amb el Secretari Autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ, i amb el D.G. d'Ocupació i Formació de Labora, Elías Amor, va acudir una representació de Pactem Nord presidida per Miguel Chavarría, President de Pactem Nord i alcalde de l'Aj. d'Alboraia. En esta delegació han participat Elena Camarero Vicep. 1a (tte. alcaldessa de l'Aj. de Puçol), Julio Fernández, Vicep. 3r (regidor de l'Ajuntament de Paterna), Pilar Tarragón (UGT-PV Camp de Túria, Camp de Morvedre i Horta Nord), Juan Carlos Gallart (CCOO-PV Responsable d'Ocupació), Elías Torres, (USOCV), Joaquín Ballester, gerent de EGM ASIVALCO-Font del Pitxer (també en representació de la CEV), Ana Pardo, gerent de AUPIM i José Antonio Navarro, gerent de Pactem Nord.


Per part de Miguel Chavarría es van presentar les principals línies de treball de l'entitat, fent lliurament al Strio. Auton., Antonio Galván, de diferents materials de l'entitat, entre els quals destaca una memòria d'actuacions i dues publicacions de l'Observatori d´ocupació de Pactem Nord. Així mateix, es va sol·licitar informació referent a la línia de Pactes Territorials d'Ocupació finançada per Labora en el marc de “Avalem Territori”, una línia de gran transcendència en la CV vinculada als Pactes Territorials que treballen en les tres províncies de la Comunitat. Per part seua, el Secretari Autonòmic va indicar que els Pactes d'Ocupació fan una labor magnífica que permet coordinar accions en el territori”. Així mateix, va indicar que es mantindran reunions provincials en breu en les diferents províncies i que es donarà continuïtat per als exercicis 2025 i 2026.

Igualment es va abordar la imminent coorganización del Fòrum d'Ocupació, cofinançat per Labora, en el municipi de Massamagrell; un fòrum que facilitarà a persones desocupades, empreses, oficines d'ocupació, empreses i centres de formació, un espai des del qual generar sinergies que afavorisquen l'ocupació i la formació de les persones de l´Horta Nord.


Després de diferents intervencions dels representants de Pactem Nord i del DG d'Ocupació, Elías Amor, en sentit d'aprofitar tot el potencial dels Pactes Territorials d'Ocupació, es va donar per conclosa la reunió.