15 PERSONES DESOCUPADES DE MUNICIPIS DE L´HORTA NORD FINALITZEN AMB ÈXIT EL CURS DE “AUXILIAR DE VENDA I REPOSICIÓ DE PRODUCTES FRESCOS EN SUPERMERCATS” DESENVOLUPAT PER PACTEM NORD.

15 PERSONES DESOCUPADES DE MUNICIPIS DE L´HORTA NORD FINALITZEN AMB ÈXIT EL CURS DE “AUXILIAR DE VENDA I REPOSICIÓ DE PRODUCTES FRESCOS EN SUPERMERCATS” DESENVOLUPAT PER PACTEM NORD.

17/12/2020

El dia 18 de desembre finalitza l'acció formativa “Auxiliar de venda i reposició de productes frescos en supermercats” que està desenvolupant el Consorci Pactem Nord en el marc del programa Incorpora de la Fundació Bancària La Caixa.

El curs, desenvolupat en la modalitat de formació semi presencial, va comptar amb la participació de 15 persones desocupades de diversos municipis de l'Horta Nord i ha permès la preparació de els/as participants en l'adquisició de les competències professionals en la venda, reposició, manipulació d'aliments frescos, envasat, etc. L'alumnat ha comptat amb el suport integral de professionals de Pactem Nord per a potenciar la seua inserció laboral en un sector en el qual la demanda de professionals és intensa.

Està dirigit al sector comercial tant per a grans superfícies com per a tots aquells establiments de venda de productes d'alimentació en general. La formació incorpora l'adquisició del carnet de manipulador/a d'aliments i de transpaleta elèctrica.

No obstant l'estancament del mercat laboral, provocat per la crisi de la pandèmia sanitària, alguns sectors continuen tenint necessitats de personal qualificat. Aquest és el cas del sector de distribució i comerç de productes alimentosos.

Pactem Nord ha realitzat en aquest exercici 2020, amb el suport de la xarxa de municipis consorciats, de les empreses col·laboradores i del programa Incorpora, altres 4 accions formatives en sectors amb forta demanda del mercat laboral en 2020 (2 cursos de neteja hospitalària i 2 cursos de logística). Ara com ara han finalitzat 58 alumnes/as en els últims 6 mesos, 26 d'ells/as ja s'han inserit en el mercat laboral.

Els alumnes/as han demostrat posseir una gran capacitat de flexibilitat i adaptació en introduir nous elements metodològics, com la formació a distància, un aspecte que treballa Pactem Nord de manera transversal en els seus programes per a potenciar aquest procés d'aprenentatge en l'àmbit de les “noves” tecnologies entre aquelles persones amb majors dificultats i mitjans.