Línia estratègica

EMPRESES I EMPRENEDORS Corresponsabilitat territorial Línia estratègica

Des de la constitució l'any 2001 del Pacte Territorial d'Ocupació, Pactem Nord, promoure la Responsabilitat Social entre els agents que conformen la comarca és una important línia de treball transversal pel seu impacte en el benestar de la nostra ciutadania. D'aquesta manera, han sigut moltes les iniciatives que s'han vingut desenvolupant en les quals la coresponsabilitat social dels agents que integren l'entitat, destaca com un element clau en el desenvolupament sostenible del territori.

En l'escenari actual, són moltes les àrees temàtiques i referències (vincular)que incideixen en la coresponsabilitat territorial, per aquest motiu l'entitat, fonamentalment, focalitza el seu treball en l'àrea social, principalment en la inserció laboral de les persones aturades. Proposem diferents programes i eines que faciliten la incorporació de les persones més desfavorides en el mercat de treball ordinari.

Facilitem a les xicotetes i mitjanes empreses del territori, per la seua gran contribució en la generació d'ocupació, l'orientació i l'assessorament necessari per a l'adquisició de pràctiques responsables mitjançant la integració voluntària de determinades preocupacions d'ordre social, econòmic i mediambiental en el seu tràfic mercantil.

En els últims anys han sigut moltes les empreses que han col·laborat en els diferents programes d'ocupació de l'entitat, mostrant una gran sensibilitat amb la inserció laboral de les persones aturades més vulnerables. Moltes d'aquestes xicotetes i mitjanes empreses han demostrat el seu compromís amb l'ocupació, si bé, és necessari seguir aprofundint en el desenvolupament d'estratègies de responsabilitat social; àmbit de treball que ha vingut transformant-se conceptualment des de diferents instàncies.

Per la seua banda, les entitats integrants del Pacte Territorial d'Ocupació van subscriure les següents declaracions institucionals, al temps d'adherir-se en 2008 a la xarxa RETOS:


I Declaració Institucional d'El Puig "Por la Formació i Ocupació. 2004".

II Declaració Institucional d'El Puig "Hacia una comarca socialment responsable. 2007”.

Renovant compromisos locals per l’ocupació.

Red Retos

 

Al febrer de 2018 Pactem Nord, amb la col·laboració del Pacte per l'Ocupació de la Ciutat de València i el suport del SERVEF, ha desenvolupat una de les iniciatives més noves en aquest àrea que ha consistit en una potent línia de comunicació que incideix sobre la ciutadania i les empreses per a abordar la millora de les condicions de treball. Aquest treball ha conclòs amb la realització d'un espot de sensibilització amb el lema "EL MODEL QUE VOLEM".


Pots veure-ho al següent enllaç: