Foment de l'esperit empresarial

EMPRESES I EMPRENEDORS Programa de creació d´empreses Foment de l'esperit empresarial

El foment de l'esperit emprenedor és clau en la creació d'ocupació i en la millora de la competitivitat i el creixement econòmic d'un territori. Per això, el Consorci Pactem Nord posa en valor la cultura de l'emprendre i anima a projectes empresarials, principalment entre els/les jóvens de la comarca l´Horta Nord.

Així, s'ha posat en marxa este programa de foment de cultura empresarial, en col·laboració amb les agències d'ocupació dels municipis consorciats, els centres escolars i els centres d'informació juvenil, que consistix en la realització de jornades de foment de "l'esperit empresarial" entre els/les alumnes de secundària i batxiller dels instituts de la comarca, amb l'objecte de:

• Desenvolupar el coneixement específic de l'esperit emprenedor.
• Fomentar capacitats emprenedores que possibiliten en els/les alumnes afrontar determinats reptes en el seu futur personal i professional.
• Propiciar un comportament emprenedor que impulse als/les alumnes cap a una més autonomia.

Per a això realitzem:

• Monogràfics sobre la cultura emprenedora, en col·laboració amb els centres d'informació juvenil i centres escolars dels municipis consorciats, que estan dirigits als jóvens de la nostra comarca
• Macrojornada del "Día de la persona emprendedora", que es desenvolupa anualment. Durant este dia el Consorci presta assessorament i orientació a persones emprenedores en el seu procés de creació d'empreses, així com a empresaris/es en matèria de foment d'ocupació estable.

• Jornada "Casos d'èxit empresarial". L'objectiu d'este tipus de xarrades és posar en relleu l'important paper de les empreses en la societat actual, reforçar la labor de les empreses del territori, especialment les de recent creació, facilitar la capacitació professional de l'empresariat a través del coneixement d'experiències reeixides i fomentar l'activitat emprenedora en el mercat de treball.