PACTEM NORD DESENVOLUPA UN CURS D'AUXILIAR DE CUINA PER A COL·LECTIVITATS EN ELS MUNICIPIS D'ALBORAIA I MONCADA.

PACTEM NORD DESENVOLUPA UN CURS D'AUXILIAR DE CUINA PER A COL·LECTIVITATS EN ELS MUNICIPIS D'ALBORAIA I MONCADA.

El Consorci Pactem Nord ha iniciat el dia 22 de maig un nou curs de formació professional, denominat: “Auxiliar de cuina per a col·lectivitats”, en el qual participen 20 persones desocupades. El curs es desenvolupa en el marc del programa Incorpora de Fundació la Caixa, programa coordinat a la Comunitat Valenciana per Pactem Nord, amb l'objectiu de promoure la inserció laboral de les persones desocupades.

Aquesta acció de formació de 250 hores inclou les competències pròpies d'aquest perfil professional, al costat de l'entrenament en habilitats transversals de summa utilitat per a l'ocupació. Així mateix, les persones que participen tindran l'oportunitat de realitzar pràctiques en empreses col·laboradores, adquirint aprenentatges pràctics i millorant les seues opcions per a aconseguir un contracte de treball.

La part tècnica relacionada amb les competències necessàries per a exercir el lloc d'auxiliar de cuina per a col·lectivitats, s'imparteix a l'escola d'hostaleria ECOTUR situada a Alboraia. En aquesta part s'impartiran els mòduls necessaris relacionats amb la seguretat alimentària en productes d'alimentació col·lectiva, elaboració de receptes bàsiques de caràcter tradicional, basades en hortalisses, fruita i llegums, elaboració de receptes i guisats tradicionals de carns i peixos i elaboració d'arrossos de Llevant.

En les habilitats transversals es formarà a l'alumnat en digitalització, comunicació, gestió del temps, la resolució de conflictes, etc., competències molt demandades pel mercat laboral en aquest sector.

Aquest curs, que es realitza en els municipis d'Alboraia i Moncada, compta amb la col·laboració de les agències d'ocupació i desenvolupament local dels ajuntaments de l'Horta Nord i amb el teixit empresarial local. L'acció de formació contempla també la realització de pràctiques no laborals en centres de treball d'empreses de col·lectivitats, residències, col·legis i centres de dia, entre altres, situades en l´Horta Nord.