Projecte SPARDA

OCUPACIÓ I FORMACIÓ Iniciatives europees Projecte SPARDA

PROJECTE SPARDA "SHAPING PERCEPTIONS AND ATTITUDES TO REALLISE THE DIVERSITY ADVANTAGE"Shaping perceptions and attitudes to reallise the diversity advantage (SPARDA) , és una acció conjunta entre el Consell d'Europa i la Unió Europea.

Este projecte pretén trobar evidències que afirmen que les ciutats poden influir positivament per a canviar les percepcions i actituds negatives cap als immigrants, així com identificar les estratègies més efectives per a això.

L'objectiu general d'este projecte és analitzar si és possible influir de forma positiva en la percepció que la població local té de les persones immigrants a través de mecanismes de comunicació adequats i de la utilització d'estratègies de diàleg que mobilitzen els líders d'opinió i agents clau en les ciutats cap a un discurs que advoque per la diversitat ètnica i cultural.

Les persones directament implicades en el projecte són els responsables polítics de les ciutats; periodistes i editors dels mitjans de comunicació locals; ONGs, en particular les vinculades a la població immigrant; personalitats de les arts, esports i altres "embajadores de la diversidad" i la resta d'actors de la societat civil, els quals ajudaran a dissenyar i implementar les campanyes de comunicació i diàleg; universitats, centres d'investigació.

Els beneficiaris seran els ciutadans als que aniran dirigides les diferents estratègies de comunicació.

Les entitats participants en el projecte són:

Líder: Consell d'Europa
Limassol (Xipre) City of Patras - Municipal Entreprise for Planning and development Grècia (Patras, Grècia)
IGS / ISPCA Institut dónes mitges França (Lió, França)
City of Reggio Emilia Itàlia (Reggio Emilia, Itàlia)
City of Coïmbra Portugal (Coïmbra, Portugal)
City of Had-Dingly Malta (Dingly, Malta) .
Consorci Pactem Nord Espanya (L'Horta Nord, Espanya)SI VOLS VEURE UN VÍDEO AMB LES ACCIONS DE SPARDA EN LA NOSTRA COMARCA, POLSA ACÍ.

DESCÀRREGA EL FULLET DEL PROJECTE: